Cercetare

Studii de eficienta si performanta a sistemelor fotovoltaice

În calitate de partener în cadrul proiectelor de energie regenerabila, Munteanu Engineering contribuie la dezvoltarea cercetarii prin studii de eficienta si performanta a sistemelor fotovoltaice.
In studiul performanțele centralelor fotovoltaice sunt urmarite si analizate carecterisci care determina fiabilitatea, eficienta si durabilitatea echipamentelor pe intreaga durata de viata a sistemelor fotovoltaice.
În cadrul tezei de doctorat in urma studiilor efectuate, s-a urmarit oferirea unei soluții prin care sistemele PV ameliorează suportul dinamic în frecvență al unei micro-rețele. În acest fel se înregistreaza o performanță sporită a rețelei distribuite de putere, datorate îmbunătățirii performanțelor dinamice aferente procesului de control în frecvență în MR prin implementarea sistemelor PV.

Obiectivele specifice ale tezei de doctorat sunt:

Identificarea soluțiilor existente pentru asigurarea stabilității și calității energiei în micro-rețele cu SER.

  • Identificarea și dezvoltarea de soluții optimizate pentru îmbunătățirea comportamentului dinamic și calității energiei în regim tranzitoriu a micro-rețelelor cu SER și SSE.
  • Simulări și experimente în c...

Concluziile tezei

În prezent sursele de energie regenerabilă (SER) pe bază de sisteme fotovoltaice (PV) având integrate sisteme de stocare a energiei (SSE), au potențialul de a îmbunătăți parametrii sistemelor de distribuție sau a micro-rețelelor din care fac parte.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.