Panouri fotovoltaice

PANOURI FOTOVOLTAICE MONORISTALINE

 

Panourile fotovoltaice monocristaline sunt surse de energie regenerabila, mai scumpe decât cele policristaline, însă cu o eficienta marita.

Panourile fotovoltaice monocristaline sunt construite din celue fotovoltaice cu un aspect uniform, aceste celule fiind alcatuite din siliciu cu un grad mare de puritate astfel obinandu-se o eficienta mai buna chiar si in conditii de radiatie solara scazuta.

Un alt avantaj ale panourilor monocristaline este că dezvoltarea lor a dus la puteri mai mari decât cele policristaline.

 

PANOURI FOTOVOLTAICE POLICRISTALINE

 

Acest tip de panouri sunt in prezent mai ieftine decât cele monocristaline şi au puteri maxime mai mici.

Panourile fotovoltaice policristaline sunt mai ineficiente decât cele monocristaline. Acest lucru înseamnă că nu produc la fel de multa energie electrica in comparatie cu cele policristaline fiind obtinute din cristale de siliciu cu un grad de puritate redus sau din cristale care raman de la prima prelucrare in urma careia se obtin celulele monocristaline.

Panourile fotovoltaice policristaline pot oferi insa o eficienta mai buna la temperaturi ridicate, astfel ca in zilele calduroase de vara, temperatura lor poate atinge valori de 70- 80 de grade Celsius.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.